Македонските народни инструменти стануваат примамливи за младите Македонци и што е уште поинтересно за младите Македонки.

Неодамна објавивме видео на девојка која одушевува со гајда, која традиционално е „машки“ народен инструмент, а сега истото девојка го прави и со тапанот, кој сме навикнале да го гледаме во машки раце.

Погледнете и слушнете како на македонска веселба се пее Македонско девојче, додека македонско девојче удира на тапанот.

Видеото може да го погледнете и ТУКА.

Дали има на овој бели свет поубаво девојче од вакво прекрасно Македонче

Дали има на овој бели свет поубаво девојче од вакво прекрасно Преубаво Македонче .Ова е Македонско девојче!??????.

Gepostet von Makedonski Narodni Pesni am Montag, 22. Juli 2019