Влатко СТОЈАНОВСКИ

Драги шарени,

Секое утро ве будеше зрак од жешкото августовско сонце продирајќи ви низ излитените шатори пред Влада. Станувавте и се замивавте со поликолор, ставајќи си кондом на глава (погрешна) како заштита од UV зраците.
Смрдевте. Што од нехигиена, што од погрешна идеологија.
Потоа одевте и се удиравте од институциите, што оставивте траен белег уринирајќи врз една вековна историја испишана на евтиниот барок.
Навечер во wes pret SjO парадиравте со маички од трите грации за кои ви беше кажано дека ќе донесат eno opsesvo za site и ќе ги стават во затвор најголемите мафијаши кои ја искрадоа државата. Иако, беа од страната која ја поддржувавте, но не ви беше кажано. Знаете кои, оние СМ&Со.

Денес, вашите заслуги се променето име, мафијашите збратимени со вашите шефови, Крсто полн со тендери, уништена економија, хибриден режим, урната легална власт а вие со прстот во уста додека Заеви доручкуваат кавијар.

Каков крај, еј!
Абдали.