Му препорачуваме на Каевски да се однесува согласно актуелните состојби во државата и овие небулозни реченици, да ги прочита барем еднаш пред да се вклучи камерата.

Се надеваме дека тогаш читајќи ги на глас ќе има време да сфати колкава е трагедијата на секој слог, збор, сврзник и на крај реченици, кои ги кажува на прес конференциите.

Доаѓа времето кога Каевски ќе треба да одговори како неговата мала банкарска сметка се претвори во голема со неколку нули на крај? Како младиот Каевски стекна толкави имоти?

А кога ќе одговори следува проверка на истото, па потоа одговорност затоа што од Каевски не се очекува ништо друго освен да лаже. А за лагата во постулатите на ВМРО-ДПМНЕ следува одговорност, вели партијата во своето соопштение.