Претседателот на Република Србија, Александар Вучиќ, денеска се сретна со известувачот на Европскиот парламент за Србија, Владимир Билчик и членот на Делегацијата на Комитетот за стабилизација и пристапување кон Европската унија на Европскиот парламент, Матјаж Немец.

– Имав отворен и искрен разговор со Владимир Билчик и Матјаж Немец за сите важни и тешки прашања за кои не секогаш се согласуваме, а пратениците во Европскиот парламент ме информираа за расположението во Брисел кога е политиката во прашање. на нашата земја, рече Вучиќ.

Српскиот претседател натаму додава:

– Србија останува на патот кон ЕУ, но како независна и суверена земја која сама носи одлуки во однос на своите државни и национални интереси, вели Вучиќ.