Зечевиќ се гледа како претседател на СДСМ, но смета дека Заев треба да остане премиер

/ 01.12.2021

Поранешниот советник на премиерот, Зоран Заев и поранешен директор на УБК, Миле Зечевиќ вели дека се гледа на лидерското место на СДСМ на местото на Зоран Заев, но не и на местото премиер, објави Зечевиќ на дебата на ТВ 24.

Тој смета дека поради стабилноста на земјата и мнозинството, Заев треба да остане претседател на владата.

-Клучен момент што ќе пресече е да го почувствува импулсот на членството во овој момент. Единствено тоа ми е битно и битно ми е останувањето на Заев во Владата како премиер, вели Зечевиќ.

Во однос на рокот за поднесување кандидатури, членот на СДСМ смета дека е малку време за промовирање и објаснување на визиите на кандидатите.

-Краток е периодот. Тоа е дамка. Во однос на другите кандидати, јас сум во предност во однос на нив. Сите структури долго ме познаваат. Јас бев булдожерот на СДСМ во сите овие години, рече Зечевиќ.


Од истата категорија