Змаго ЈЕЛИНЧИЧ до словенските Соросоиди

„Заев, пријателот на вашата Фајонка (Тања Фајон, словенски политичар, голем поборник на промената на името на Македонија и поддржувач на политиките на Заев н.з.), крал на марихуната, најголем криминалев на Балканот, домашен предавник, кој ја продаде Македонија на туѓинци, ужива во неизмеро богатство, а македонските пожарникари гасат со возила од Втората светска војна. Среќа што Словенците им пријдоа на помош на „сакатите“ Македонци!“

Змаго Јелинчиќ е словенски десничарски политичар, чија партија е дел од актуелната владина коалиција на премиерот Јанез Јанша!