Животните (особено дивите животни) немаат желба или дисциплина да позираат за организирани семејни фотографии, но фотографите ќе дадат се од себе за да фатат рамка што изгледа како специјално да позираат за семејна фотографија.

Оваа колекција има некои од најдобрите семејни фотографии на животни  што сме ги виделе досега.