Денеска петок, 30 април 2021 година, 120-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 245 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 33 минути, а ќе зајде во 19 часот и 29 минути.

Денов трае 13 часа и 56 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 23 часот и 54 минути, а ќе зајде во 7 часот и 54 минути.