Денеска е сабота, 6 јули 2019 година, 187-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 178 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 4 минути, а ќе зајде во 20 часот и 12 минути.

Денов трае 15 часа и 8 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 9 часот и 5 минути, а ќе зајде во 23 часот и 10 минути.