Денеска е вторник, 9 јули 2019 година, 190-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 175 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 6 минути, а ќе зајде во 20 часот и 11 минути.

Денов трае 15 часа и 5 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 12 часот и 42 минути, а ќе зајде 13 минути по полноќ.