Денеска среда, 21 јули 2021 година, 202-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 163 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 15 минути, а ќе зајде во 20 часот и 4 минути.

Денов трае 14 часа и 49 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 17 часот и 56 минути, а ќе зајде во 2 часот и 6 минути.