Денеска е петок, 5 август 2022 година, 212-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 153 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 29 минути, а ќе зајде во 19 часот и 49 минути.

Денов трае 14 часа и 20 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 13 часот и 19 минути, а ќе зајде во 23 часот и 35 минути.