Денеска е недела, 26 јануари 2020 година, 26-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 340 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 53 минути, а ќе зајде во 16 часот и 39 минути.

Денов трае 9 часа и 46 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 8 часот и 1 минута, а ќе зајде во 18 часот и 11 минути.