Принцот Хари и Меган Маркл со својата одлука да ги остават кралските должности, наметнати со нивниот статус во британското кралско семејство, го шокираа светот, а сега светските медиуми пишуваат дека притисокот го предизвикала единствено Меган, што му предизвикало нервен слом на Хари.

„Принцот, едноставно, веќе не можеше да гледа колку лошо неговата сопруга се справува со улогата на аристократка. Тој се плашеше дека Меган ќе го напушти и ќе го земе со себе нивниот син Арчи. Сите овие околности го зедоа својот данок и во еден момент тој „пукна”, поради што со недели одеше на терапија кај психијатар во Канада, за време на божиќните празници “, откри извор, велејќи дека Меган лесно го искористила тоа, убедувајќи го дека е најдобро за сите тие да се откажуваат од своите должности и одат по свој пат.