Денеска е петок, 20 декември 2019 година, 354-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 11 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 57 минути, а ќе зајде во 16 часот и 4 минути.

Денов трае 9 часа и 7 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее 10 минути по полноќ, а ќе зајде  во 12 часот и 37 минути.