Денеска сабота, 26 септември 2020 година, 271-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 95 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 24 минути, а ќе зајде во 18 часот и 25 минути.

Денов трае 12 часа и 1 минута.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 16 часот и 8 минути, а ќе зајде 33 минути по полноќ.