Денеска е петок, 17 мај 2019 година, 137-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 228 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 13 минути, а ќе зајде во 19 часот и 47 минути.

Денов трае 14 часа и 34 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 18 часот и 13 минути, а ќе зајде во 4 часот и 36 минути.