Денеска понеделник, 3 мај 2021 година, 123-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 242 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 29 минути, а ќе зајде во 19 часот и 33 минути.

Денов трае 14 часа и 4 минути.

Месечината, која е во фаза на последна  четвртина, ќе изгрее во 1 часот и 44 минути, а ќе зајде во 11 часот и 3 минути.