Денеска е петок, 19 јули 2019 година, 200-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 165 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 13 минути, а ќе зајде во 20 часот и 6 минути.

Денов трае 14 часа и 53 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 21 часот и 52 минути, а ќе зајде во 7 часот и 24 минути.