Денеска е понеделник, 19 август 2019 година, 231-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 134 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 44 минути, а ќе зајде во 19 часот и 30 минути.

Денов трае 13 часа и 46 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 21 часот и 38 минути, а ќе зајде во 9 часот и 12 минути.