Денеска понеделник, 26 октомври 2020 година, 301-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 65 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 58 минути, а ќе зајде во 17 часот и 36 минути.

Денов трае 10 часа и 38 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 15 часот и 49 минути, а ќе зајде во 1 часот и 36 минути.