Денеска четврток, 6 август 2020 година, 220-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 146 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 31 минута, а ќе зајде во 19 часот и 47 минути.

Денов трае 14 часа и 16 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 21 часот и 37 минути, а ќе зајде во 8 часот и 3 минути.