Денеска е понеделник, 4 ноември 2019 година, 309-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 56 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 7 часот и 8 минути, а ќе зајде во 17 часот и 26 минути.

Денов трае 10 часа и 18 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 13 часот и 59 минути, а ќе зајде во 23 часот и 51 минута