Денеска е недела, 29 март 2020 година, 89-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 277 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 22 минути, а ќе зајде во 17 часот и 55 минути.

Денов трае 12 часа и 33 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 8 часот и 1 минута, а ќе зајде во 22 часот и 55 минути.