Денеска е четврток, 20 јануари 2022 година, 20-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 345 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 57 минути, а ќе зајде во 16 часот и 32 минути.

Денов трае 9 часа и 35 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 19 часот, а ќе зајде во 8 часот и 42 минути.