Денеска е сабота, 23 мај 2020 година, 145-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 221 ден.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 6 минути, а ќе зајде во 19 часот и 54 минути.

Денов трае 14 часа и 48 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 5 часот и 37 минути, а ќе зајде во 20 часот и 43 минути.