Денеска недела, 1 август 2021 година, 213-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 152 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 25 минути, а ќе зајде во 19 часот и 54 минути.

Денов трае 14 часа и 29 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, нема да изгрее ова деноноќие, а ќе зајде во 14 часот и 3 минути.