Денеска е сабота, 18 мај 2019 година, 138-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 227 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 12 минути, а ќе зајде во 19 часот и 48 минути.

Денов трае 14 часа и 36 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 19 часот и 23 минути, а ќе зајде во 5 часот и 8 минути.