Денеска среда, 13 јануари 2021 година, 13-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 252 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 7 часот, а ќе зајде во 16 часот и 23 минути.

Денов трае 9 часа и 23 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 7 часот и 24 минути, а ќе зајде во 16 часот и 36 минути.