Денеска е понеделник, 21 октомври 2019 година, 294-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 71 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 51 минута, а ќе зајде во 17 часот и 45 минути.

Денов трае 10 часа и 54 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 23 часот и 34 минути, а ќе зајде во 13 часот и 59 минути.