Денеска е среда, 16 октомври 2019 година, 289-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 76 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 46 минути, а ќе зајде во 17 часот и 53 минути.

Денов трае 11 часа и 8 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 19 часот и 32 минути, а ќе зајде во 9 часот.