Денеска е среда, 21 септември 2022 година, 259-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 106 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 18 минути, а ќе зајде во 18 часот и 35 минути.

Денов трае 12 часа и 17 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 1 часот и 16 минути, а ќе зајде во 16 часот и 53 минути.