Денеска петок, 9 април 2021 година, 99-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 266 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 5 минути, а ќе зајде во 19 часот и 6 минути.

Денов трае 13 часа и 1 минута.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 5 часот и 17 минути, а ќе зајде во 16 часот и 31 минута.