Денеска четврток, 13 август 2020 година, 227-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 139 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 39 минути, а ќе зајде во 19 часот и 37 минути.

Денов трае 13 часа и 58 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее 5 минути по полноќ, а ќе зајде во 15 часот и 5 минути.