Денеска е сабота, 28 мај 2022 година, 144-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 221 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 3 минути, а ќе зајде во 19 часот и 58 минути.

Денов трае 14 часа и 55 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина ќе изгрее во 3 часот и 53 минути, а ќе зајде во 18 часот и 10 минута.