Денеска е недела, 29 мај 2022 година, 145-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 220 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 3 минути, а ќе зајде во 19 часот и 59 минути.

Денов трае 14 часа и 56 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина ќе изгрее во 4 часот и 18 минути, а ќе зајде во 19 часот и 14 минути.