Денеска е четврток, 28 мај 2020 година, 150-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 216 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 3 минути, а ќе зајде во 19 часот и 59 минути.

Денов трае 14 часа и 56 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 10 часот и 3 минути, а ќе зајде 19 минути по полноќ.