Денеска е сабота, 6 јуни 2020 година, 159-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 207 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 59 минути, а ќе зајде во 20 часот и 6 минути.

Денов трае 15 часа и 7 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 21 часот и 2 минути, а ќе зајде во 5 часот и 24 минути.