Денеска е среда, 30 ноември 2022 година, 334-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 31 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 41 минути, а ќе зајде во 16 часот и 4 минути.

Денов трае 9 часа 22 минути.

Месечината која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее 12 часот и 28 минути, а ќе зајде во 23 часот и 17 минути.