Денеска петок, 4 декември 2020 година, 340-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 26 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 44 минути, а ќе зајде во 16 часот и 2 минути.

Денов трае 9 часа и 18 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 19 часот и 32 минути, а ќе зајде во 10 часот и 15 минути.