Денеска е среда, 15 јануари 2020 година, 15-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 351 ден.

Сонцето во Скопје изгреа во 7 часот, а ќе зајде во 16 часот и 26 минути.

Денов трае 9 часа и 26 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 22 часот и 2 минути, а ќе зајде во 10 часот и 12 минути.