Денеска е недела, 30 јануари 2022 година, 30-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 335 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 50 минути, а ќе зајде во 16 часот и 44 минути.

Денов трае 9 часа и 54 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 5 часот и 37 минути, а ќе зајде во 14 часот и 28 минути.