Денеска е петок, 23 септември 2022 година, 265-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 100 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 20 минути, а ќе зајде во 18 часот и 32 минути.

Денов трае 12 часа и 12 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 3 часот и 24 минути, а ќе зајде во 17 часот и 48 минути.