Денеска е среда, 22 јуни 2022 година, 168-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 197 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 58 минути, а ќе зајде во 20 часот и 12 минути.

Денов трае 15 часа и 14 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 1 часот и 14 минути, а ќе зајде во 13 часот и 54 минути.