Денеска е понеделник, 26 септември 2022 година, 268-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 97 ден.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 23 минути, а ќе зајде во 18 часот и 26 минути.

Денов трае 12 часа и 3 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 6 часот и 42 минути, а ќе зајде во 18 часот и 54 минути.