Денеска е среда, 25 мај 2022 година, 141-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 224 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 6 минути, а ќе зајде во 19 часот и 55 минути.

Денов трае 14 часа и 49 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина ќе изгрее во 2 часот и 47 минути, а ќе зајде во 14 часот и 55 минути.