Денеска вторник, 7 јули 2020 година, 190-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 176 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 5 минути, а ќе зајде во 20 часот и 11 минути.

Денов трае 15 часа и 6 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 22 часот и 11 минути, а ќе зајде во 7 часот и 5 минути.