Атиџе Муратова, ѕвездата од документарниот филм „Медена земја“, ја сними песната „Покрај река Брегалница“.

Станува збор за песна која е создадена лично од Атиџе, а јавноста за првпат ја слушна во документарниот филм.

Фотографија од снимањето на песната на Твитер сподели кинематогрфот Самир Љума. Погледнете: