Денеска е понеделник, 8 јули 2019 година, 189-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 176 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 5 минути, а ќе зајде во 20 часот и 11 минути.

Денов трае 15 часа и 6 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 11 часот и 31 минута и нема да зајде ова денононоќие.