Денеска е понеделник, 22 јули 2019 година, 203-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 162 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 16 минути, а ќе зајде во 20 часот и 3 минути.

Денов трае 14 часа и 47 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 23 часот и 10 минути, а ќе зајде во 10 часот и 20 минути.